Gadget

“Set up a wireless ad hoc network” kena sorok dalam Windows 7 Starter?

Salam dunia,

Pos ini aku tulis bagi menjawab email “Kenapa laptop aku xde pun selection untuk ad hoc?” untuk pos aku yang lepas: Kongsi Celcom/Maxis Broadband melalui WiFi. (kalu korang komen kat blog ni pun boleh.. at least org lain bleh follow up. hehe)

1. Jika korang pakai Windows 7 Starter Edition (slalunye netbook pakai edisi ni),  selection ad hoc (gambar bawah ni) takde. Sebab link selection telah disorok oleh Microsoft.

2. Alternatif untuk korang buat ad hoc connection dalam Windows 7 Starter adalah: Klik Start.. kemudian.. search “adhoc”… haaa… skrg korang dah jumpa menu adhoc kan? apa lagi? klik je la menu tu.. hahaha

3. Tapi nak bagi tau awal2, Windows 7 Starter mmg xleh buat internet sharing. So.. kalau nk share wireless broadband mcm pos aku sblm ni mmg korang xkan berjaya… huhu…

Mengenai penulis

AzharZul

Seorang programmer web,mobile apps, dan mobile game. Pernah memenangi beberapa pertandingan pembangunan web/sistem diperingkat antarabangsa dan dalam negara. Pengedar dan usahawan Shaklee yang terlatih dan berdedikasi.

4 Komen

Tinggalkan Komen